5 Ekim 2010

Cimbomum | Dergi

94 yılı... İstanbul'a yeni taşınmış ilkokul 5'e giden bir çocuktuk daha. Galatasaray'ı Pazar akşamları TRT'den takip eden bir çocuk olarak maçları da gündüzleri radyoyu açıp dinlerdim.

Cimbomum dergisi de o zamanlar çıkmıştı, 25 yaş üstü hatırlar rahatça.Her hafta çıkan dergi belki çok kaliteli bir yapım değildi, yazı tarzı gayri-ciddiydi ama o zamanki çocuk ben için tam da olması gerektiği gibiydi.




Gazete büyüklüğünde çıkan derginin kağıdı da gazete kağıdıydı. Hatırladığım kadarıyla ortasayfada fotoğrafları karikatürize ederek yayınlarlar, iç sayfalarda Şampiyonlar Ligindeki rakiplerimize futbolcuların ağzından göz dağını verip rakipleri de kıyaslarlardı.

Aklımda kalan bazı klişeleri var. Karikatürlerde Saffet Sancaklı'nın bacaklarının pergel gibi açılması sonrası "aha daha da kalkamam yerden" diyişi, Suat'a hep Hügo demeleri, Galatasaray yerine heryerde Galatasarayımız yazmaları, sol ayağına methiyeler düzülen Kubi'lay, kar yüzünden ertelenmiş bir maçta sahada gezen Mapeza'ya gündüz feneri yakıştırması.



Elbette sizin de hatırlayacağınız başka anılar vardır. Benim en büyük kabahatım %75'ine sahip olduğum bu seriyi oradan oraya taşınırken atmak. Böyle olunca hafızada kalanları yazabiliyoruz internette de çok veri olmadığından.
Varsa hatırladıklarınız paylaşıp anmak en güzeli.

1 yorum:

  1. bütün sayıları evde arşivimin en güzel köşesini süslüyor;)

    YanıtlaSil