5 Eylül 2010

4-3-3(2-1), [4-2-3-1], 4-1-4(2-2)-1

4-2-3-1

4-3-3 e alternatif olarak oynayabileceğimiz, hatta şu anki kadro yapısında bize daha da uygun olduğunu düşündüğüm taktik 4-2-3-1.

İdeal 11’i de şu şekliyle oluşturabiliriz.
 
BAROS

ELANO(PINO) - MISIMOVIC – ARDA

CANA-AYHAN

SABRİ-NEILL-BALTA(SERVET)-INSUA

UFUK









4-2-3-1’i Skibbe’li sezonda uygulamaya çalışıyorduk. Elimizde forvet arkasını çok iyi oynayan serbest oyuncu Lincoln vardı ve o sezonki oyuncular ile oynanabilecek en verimli taktikti. Yaptığı asistler ile kanat oyuncuları ile girdiği verkaçlar ile çok tehlikeli olabiliyorduk.


Elimizde Misimovic gibi bir isim varken 4-3-3 oynamak ondan alacağımız verimi fazlaca düşürecektir. Misimovic’i de Lincoln gibi kullanıp serbestlik vererek Dzeko’ya yaptığı pas alışverişini Baros’la yapmasını sağlamalıyız.

Kanatlarda hızlarıyla winger’lara destek verebilecek olan Sabri ve Insua hücumda alternatifler oluşturmamızda büyük katkı sağlayacaktır. Gerektiğinde Insua’ya veya Sabri’ye kendi kulvarlarını emanet ederek önlerindeki oyuncunun forveti destekler pozisyonda oynamasını sağlayabiliriz. Bu ikili bu sezon en çok ihtiyaç duyduğumuz isimler olacak ve alternatifleri de tam anlamıyla olmadığından Allah onlara sakatlık göstermesin.


Ortadaki ikili için elimizde kaliteli olmasa da bir hayli seçenek mevcut. Cana’nın burada banko oynayacağını varsayabiliriz. Savaşçı kişiliği ile sert oynayan ilk toplara basan oyuncu Cana olacağından onun yanına Ayhan gibi pas aktarabilecek bir isim monte edebiliriz.

Ortasahanın hücum yönündeki 3’lümüz maç içinde hep pozisyon değiştirebilecek oyuncular. Aralarındaki paslaşmalar ile her an tehlike yaratabiliriz. Tek şüphe Elano’nun sağ açık olarak ne derece başarılı olacağı. Ondan bir Keita etkisi beklemek tabii ki yanlış olur fakat adrese teslim ortalarıyla ve Sabri’nin koşularına vereceği paslar ile şüphesiz etkili olacaktır.

4-2-3-1 ile alternatifli hücum varyasyonları yapabileceğimize şiddetle inanıyorum ve defans ve ortasahada göbekteki ikililerin verimli olmaları şartı ile gayet de başarılı bir sezon geçirebiliriz diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder