24 Ağustos 2010

SABIR KÜPÜ GALATASARAY

Biliyorum herkes bu takımın kötülüğünü dinlemekten sıkıldı ve herkes nasıl çözülür yazıları yazmaya başladı. Bir tanede benden olsun :)


Türkiye'de piyasaya sunulduğu adıyla Sabır Küpü, Zeka Küpü ya da özgün adıyla Rubik Küpü (Rubik's Cube), 1974 yılında Macar heykeltıraş ve mimar Ernõ Rubik tarafından icat edilen mekanik bir bulmacadır. Bu plastik küp başlıca dört şekilde piyasaya sürülmüştür: 2×2×2'lik Pocket Cube (Cep Küpü), 3×3×3'lük standart küp, 4×4×4'lük Rubik's Revenge (Rubik'in Öcü), 5×5×5'lik Professor's Cube (Profesör Küpü). 6×6×6 ve 7×7×7'lik küpler hâlihazırda üretilmektedir.

Normal (3x3x3)’lük sabır küpü (8! × 38-1) × (12! × 212-1)/2 = 43.252.003.274.489.856.000 farklı konuma ya da matematik dili ile permütasyona sahiptir. Bu sayı (~4.3 × 1019) olarak da yazılabilir ve 43 kentilyon olarak okunur. Ancak bu sayının herkes tarafından tam olarak anlaşılamayacağı düşünüldüğünden reklamlarda kübün yalnızca “trilyon” kadar konumu olacağı söylenmiştir. Bu kadar fazla konumu olsa da küpler 23 ya da daha az hareketle çözülebilir.
Sabır küpüyle takımın ne alakası var derseniz, takım sahaya çıktığında ilk resme benziyor ama oyun başladığı zaman her şey karmakarışık oluyor(doğal olarak) ve maç kazanmak için yeniden düzelmesi gerektiğini varsayarsak bizim takımda bu işin olasılığı 23 değil yukarıdaki acayip rakamlara doğru gidiyor.

Ufuk: Aykuta göre daha düzenli ama hala ayakla yerden gelen geri toplarda saatli bomba.
Çözüm: Sabır.

Ali Turan-Hakan Balta: Kübün renklerini karıştırmada on numaralar, düzeltmek kelimesiyle muhattap bile olmuyorlar.
Çözüm:Sabri(ne günlere kaldık) ve transfer. Yoksa kabus gibiler.

Stoper: Artık Servet’in takımı sabote ettiğine inanıyorum. Her yeri düzeltsek Servet aradan olayı geri bozuyor. Neil’da onun bozduğu yerleri düzeltiyor yada düzeltmekten bitap olunca o da hata yapıyor.
Çözüm: Servet aklını başına alacak yada takımdan 11 için yeni bir stoper çıkacak. Zan veya Ali Turan.

Defansif Orta Saha: Acil Cana lazım yoksa Ayhan her topu aldığında Pele misali topla önce 3-5 saniye kaynattığı için tam düzelicek parçalar(atağa kalkerken) geri bozuluyor(Top ya defansa ya kaleciye gidiyor).

Sağ-Sol İç: Elano(Artık geldi), Yeni transfer de sol içe gelirse sorun hallolur gibi. Yoksa Barış ve Mustafa Sarp’la o kadar karmakarışık oluyor ki, tüm dünya birleşse bu karışıklığı çözemez.

Hücum: En sorunsuz bölgemiz, oraya kadar küp düzeltirse ordan sonra çok sorun çıkmaz ve düzgün şekle kavuşuruz.
Takım gerçekten 2 yeni (iş yapacak) transferle desteklenirse, kübün düzgün şeklini bu sene fazlasıyla görürüz. Ama özellikle o iki transfer (düzgün)yapılmaz ise diğer yerler ne kadar düzgün olursa olsun, aralarda hep çıkıntılar olucak.

Şöyle bir mizansen örnekle yazıyı bitirirsek,BARCA’yı düşünelim ve bizim takımdaki sorunlu oyuncularla(numunelerle) yer değiştirelim.
                  
                   UFUK                                                                                  VALDES

SABRİ-NEIL-SERVET-MAXWELL                            ALVES-PUYOL-PIQUE-HAKAN BALTA
        XAVI-CANA-INIESTA                                                       KEITA-BARIS-SARP
       ARDA-KEWEL-BAROS                                             MESSI-VILLA-IBRAHIMOVIC-

                                  
Bu Galatasaray Barca’yı parcalar. Yada şöyle düşünelim bu Barca LA LIGA’da nal toplar. Zaten Guardiola bu takıma dayanamayıp(sabahlara kadar oturup küpü çözemeyince) istifa eder :)

Not:Rijkaard’a inancım kalmadığı için(4-3-3’ten vazgeçmediği, karşı takımı iyi incelemediği ve yanlış oyuncu değişikleri için) akıl küpüne hiç yön vereceğini düşünmüyorum. Bu yüzden de yazıda hiç ismi geçmemiştir.Yani tüm insiyatif oyunculardadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder