13 Eylül 2010

Galatasaray - Gaziantepspor (Maç Öncesi)


Kötü başladığımız ligde 4. maçımıza bugün Ali Sami Yen'de Gaziantepspor'a karşı çıkıyoruz. Gaziantepspor bu sene yaptığı transferler ve Tolunay Kafkas'ı göreve getirmesiyle ayrı bir hava kazanmış durumda. Tolunay'ın felsefesine çabuk ayak uydurduklarını ilk 3 maçlarında beraberlik alarak gösterdiler. Yenemedikleri zaman yenilmiyorlar da. Kaliteli yabancı hücum silahları olan bir takım ve bizim defansımızdaki zaaflarımızı düşünürsek, Julio Cesar, Beto gibi isimlere dikkat etmemiz lazım.



Galatasaray'a gelecek olursak, ilk 11'miz Ufuk-Sabri-Neill-Servet-Insua-M.Sarp-Ayhan-Elano-Misimovic-Kewell-Baros olacak gibi duruyor. Bu durumda Rijkaard bu 11'le 4-2-3-1 mi yoksa yine 4-3-3 mü oynayacak bu çok önemli. İnadından vazgeçmez ve 4-3-3 oynarsa Misimovic Arda gibi bir kanatta bir ortada ne yapacağını şaşırıp verimli olamayabilir. bu ilk maçında hem kendisinin hem de taraftarın gözü önünde hayal kırıklığı yaratabilir. Bu açıdan 4-2-3-1 düzeninde hem Elano'da milli takımında oynadığı yerde oynayacağında daha etkili olabileceğimizi düşünüyorum.

Gaziantepspor'da bizim gibi bir bocalama döneminden geçmekte ve onlarda hem çıkışa geçmek hem de büyük bir takımı yenerek basında daha kapsamlı yer almak için normalden daha hırslı oynayacaklardır.

Yeni transferleri bu maçla değerlendirmek çok doğru olmayacaktır ama takıma uyum sağlamaları tabii ki zaman istemesine rağmen ben hem Insua'nın hem de Misimovic'in nokta transferler olduğunu ve bu maç için iyi performans sergileyeceklerine inanıyorum. Maçtan sonra da ilk maç performanslarını da kapsayacak detaylı bir değerlendirme yazısını bloga ekleyeceğim.

Teknik heyet ve futbolcular açısından kısmen de olsa bu sene önümüzdeki maçlarda göstereceğimiz performanslara ışık tutacak bir maç olacağı kanaatindeyim. Umarım maç sonunda parlak bir şeyler görürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder