11 Eylül 2010

TAM ZAMANI

Klasik Milli Takım sakatlıklarını verdik ve lige dönüyoruz. Arda ve Hakan Balta eksiklikleriyle Antep maçına çıkacağız. Hocamız ilk geldiğinde, beklentilerimiz güzel futbol ve gençlerin A Takım'a kazandırılmasıydı. Geçen sene bundan pek bir örnek göremedik. Bunda takımın kadro olarak çok iyi olmasının, hocamızın gençleri tanımamasının, yüksek beklentinin ve 4-3-3(hayatlarında hiç oynamadıkları, sadece Barca'yı izlediklerinde gördükleri) sisteminin etkiliği olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi tek hedefimiz şampiyonluk ve Türkiye Kupası, kadromuz gençlere yer açabilecek durunda ve taktiğimiz bekliyoruz ve umuyoruzki 4-2-3-1.



Bu seneki gelecek vaad eden üç oyuncumuz Emre Çolak, Musa Çağıran ve sakat olan Mehmet Batdal. Batdal sakat olduğu için ondan şu an için bahsedip zamanınızı almayacağım.

Öncelikle Emre Çolak'a gelirsek 4-3-3 çok zor oynayabilecek bir oyuncu ki geçen senede bunu gösterdi ama 4-2-3-1 veya 4-3-2-1 için bulunmaz hint kumaşı. Evet abartmıyorum, tekniği ve oyun zekası gerçekten çok üst düzeyde. Fiziki dezavantajını(geçen sene bunu kapatmaması kendi ayıbıdır, antremandan sonra girip salona yarım saat idman yapsa çakı gibi olurdu,) ve oyundan kopmalarınında özellikle 4-3-2-1 sisteminde çok göze batmayacağını düşünüyorum. Kıvrak bilkleri ve oyunu dikine düşünmesiyle, takımın çok daha etkili ataklar yapacağı inancındayım. Arda yokken, 90 çıkarması zor olan Misimovic varken, Emre Çolak zamanıdır diye düşünüyorum.

Musa Çağıran'a gelirsek; Bank Asya'nın en iyi genç oyuncusu seçildi. Transfer döneminde Fener'in elinden alındı. Yok bunlar bu takımda oynaması için yeterli değil ise niye transfer edildi, yeterli ise G. Antep maçında Barış yerine oyuna neden girmesin. Tamam 90 dakika oynasın demiyorum ama son 25-30 dakika yorulan Ayhan'ın yerine girip, 18 yaşının verdiği enerji ve üstün fiziğiyle(bence takımda kendi pozisyonuna göre en üstün fizikli oyuncu şu anda) yavaş yavaş takıma ısınmalıdır. Musa'yı iki maçta izledim, biri FB-Altay diğeri GS-FB maçları. En büyük eksiği oyunu ileriye taşırken attığı hatalı paslar olarak gözüktü. Kendine güveni ve takıma ısınmasıyla bu sorunuda çözeceği kanısındayım.  Şunuda untmayalım,şimdi herkesin niye gitti dediği M.Topal da topu hiçbir zaman topu effektive oyuna sokamadı ve çok pas hatası yaptı. Antep maçı Musa için de iyi bir başlangıç olmadır.

Herkese hayırlı bayramlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder