8 Eylül 2010

Milli Maçların Ardından Galatasaray

Yıllardır milli maçlar bizim için hep endişe dolu geçmiştir. En çok oyuncuyu veriyor olduğumuzdan dolayı hep sakatlık tehlikesini en çok hisseden takım oluruz. Bu sefer de 2 milli maçta 2 kayıp verdik. Pino, Elano ve diğer sakatlar iyileşiyor, Misimovic, Insua takıma adapte oluyor; her şey çok güzel olacak derken Hakan Balta ile Arda’nın sakatlıkları epey olumsuz etkileyecek bizi.

                      
         




6 yabancılı sistemde yerli oyuncuların ne derece kaliteli olması gerektiğini, ilk 11’e yerleştirilecek 5 yerlinin yabancılara vereceğini katkının önemini hep konuştuk, ve şimdi ilk 11’in iki bankosunu sakatlığa kaybettik. Arda 2 hafta, Hakan Balta en az 1 ay takımdan uzak kalacak.

Arda ve Hakan’ın yokluğunda Baros-Kewell-Misimovic, Insua ve Neill ilk 11 çıkacaktır. Bu dizilişte 1.alternatif Pino-Elano’dan birisine forma verip 6 yabancı hakkını doldurulur, böylece takımın en kilit yeri olan ortasahanın göbeğini yine bizim çocuklara emanet edeceğiz. Alternatif olarak da Cana’yı ilk 11’e yerleştirip sağ kanadı Serdar-Aydın’a emanet edeceğiz.

Önümüzdeki haftalarda Antep-Buca(d)-İBB maçları var. İki alternatife de baktığımızda Cana ile başlamak daha faydalı olacaktır gibime geliyor. İlk 11’de aşağıdaki gibi olacaktır.


Ufuk- Sabri, Insua, Neill, Servet- Cana, Ayhan, Misimovic- Kewell, Serdar Ö, Baros

Arda döndükten sonra zaten yabancı-yerli rotasyonunda şimdiki gibi sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Önümüzdeki 3 maçtan bu zorlu süreçte 3 galibiyet çıkartırsak 9.haftadaki Fenerbahçe maçına 6 maçlık bir galibiyet serisi ile çıkıyor olabiliriz.

Bu sene belli bölgelerde alternatifsiz bir kadromuz var. Baros, Arda, Sabri, Neill başta olmak üzere sakatlıksız bir sezon geçirmemiz çok önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder