4 Eylül 2010

4-3-3(2-1), 4-2-3-1, 4-1-4(2-2)-1

UEFA'dan elendik, eve döndük, transferler yapıldı ve önümüzde duble kupa heyacanı, size de garip ve komik geldi dimi? Neyse herşeye rağmen takımımızı izlemeye ve yorunlamaya devam edeceğiz.

Hocamızın oynatabileceği taktikler üzerinde durmak istiyorum bu yazıda. İlk olarak metresi:) 4-3-3 ile başlayalım.



4-3-3

6 yabancıyı ve sakatlık olmadığını düşünürsek, en çok göreceğimiz ideal 11'miz;

                                                      UFUK
                                  SABRİ-NEIL-BALTA(SERVET)-INSUA
                                        ELANO-CANA-MUSTAFA
                                        MISIMOVIC-BAROS-ARDA

Hocanın Kewel'i joker yapıcağı inancındayım, hem Baros'a, hem Arda'ya yedek olabilecek tek oyuncumuz şu anda.(Batdal sakat olduğu için) Misimovic ve Arda'nın serbest oynayacağı aşikar, bu oyuncular yapacaklarını yapacaklardır ama bu taktikte en önemli iki isim Cana ve Insua. İkisinin ekstra performansı, takımı(geçen senden) çok ilerlere götürür.

Cana geçen seneki sert DM eksikliğimizi giderirse ve atak başlangıçlarında geriye dönmek yerine, tek pasla oyunu başlatırsa(bakınız Eskişehir maçı 2. gol), takımımız oyunu çok daha fazla rakip yarı sahada oynayacaktır ve bunun sonunda becerikli ileri üçlümüz, skora çok daha kolay gidecektir.(olmazsa geçen seneki gibi Servet top şişirir, karşı defanslar bizimkileri ezerler)

Insua'ya gelirsek, geçen sene Balta ve Caner'den illallah ettik. Biri geriye kazık çakar, öteki her aldığı topu, eski tabirle, ileriye teper. Orta yapamazlar, defans yapamazlar... Bu kanatta ilerde Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu Arda Turan'ın oynadığını unutmayalım:), arkadan gelecek, mantıklı(Hakan Ünsal'ın yarısı olsa yeter) bindirmelerle Türkiye'nin en etkili sol kanadını oluştururz.(Arda'nın iyi oyuncularla çok daha iyi oynadığını Milli Takım'da çok net görüyoruz) Savunmada da sağlam durursa, yıllar sonra kanat sorunu çekmeyiz.

En büyük handikabımız, Servet veya Balta'nın Neil'a eşlik edememesi, Mustafa Sarp'ın beceriksizliği ve Elano'nun baskı yapamayaşı olucaktır diye düşünüyorum. Bunlara önlem, düz ve sert oynayan Ali Turan, Yüksek fizik gücü yüklenmiş Elano ve Sarp için Allah'a dua etmek  olmalıdır.

Geçen seneki hastalığımız skoru koruyama olayınıda, Pino ve Kewell'ın yapacağı katkı ile çözebilme şansımız var diye düşünüyoryum. Pino'nun hızı, Kewell'ın tecrübesi ve klası, üstümeze gelen takımlara karşı, geçen seneye göre en büyük artımız olacaktır diye düşünüyorum ve yorumlarınızı bekliyorum!!!!

1 yorum:

  1. hocam bu taktikde yorumlanıcak bişey yok aklın yolu bir zaten bugünde milliyette rijkaardın 11i diye haber vardı aynı kadro

    YanıtlaSil