25 Ağustos 2010

25 Agustos 2000 [Süper Kupa Bizim]

Tam 10 sene önce Avrupa'daki 2.kupamızı kazanıyorduk.
25 Ağustos 2000... 
Galatasaray 2-1 Real Madrid.



Hep bahsetttiğimiz takımın 80'lerin sonunda başladığı yapılanma-kalkınma hamlelerinin en büyük meyvelerini 2000'de alıyorduk.
4 sene üstüste gelen şampiyonluk, UEFA kupasının ve Süper kupanın kazanılması... Hepsi tarihte ilk olan şeylerdi Türkiye için.

O sezon mağlubiyet almadan UEFA kupasını kazanan Galatasaray Süper Kupa için Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid'le oynayacaktı.İmparator Floransa'nın yolunu tutmuş, Kral Milano'nun; yerlerine Rumen hoca Lucescu ve Avrupa'nın sayılı golculerinde Jardel gelmişti. Maçı Jardel'in attığı altın golle 2-1 kazanıp kupayı almıştık.

Galatasaray: Taffarel, Popescu, Capone, Ümit Davala, Hakan Ünsal, Okan, Bulent, Emre, Suat, Jardel ve Hagi*(Fatih Akyel, Hasan Şaş, Bülent Akın)
Real Madrid: Casillas, Geremi, Ivan Campo, Roberto Carlos, Celades, Makalele, Ivan Helguero, Savio, Figo, Guti, Raul (Munitis, Salgado, Conceicao)
Goller: Jardel p(41), Raul p(79), Jardel (103)
En değerli oyuncu: Okan Buruk

Maçın özetini izledikten sonra bugünkü kadro ile karşılaştırabildiğim ilk nokta bek problemi oldu. İlk golümüz penaltıdan gelmişti. Hakan Ünsal ortasahada Okan'a pası veriyor, Okan'da ara pasla topu ceza sahasına gönderiyordu. Hakan Ünsal sol bek olarak ceza sahasında penaltı kazandırıyorken günümüzde Hakan Balta kanattan cezasahasına orta yap(a)maz durumda. İkinci golde Akyel bindiriyor ( ki aynı bindirmeler ile 2001'de 3-2'lik Real maçının mimarı olmuştu) orta şut karışımı bir vuruşla top Jardel'e gidiyor. Bu sene Ali Turan'dan bırakın orta şut karışımını ne orta görebildik ne şut. Sabri'yi arar oldu bu gözler.

Takımın 10 sene içinde nerelerden nerelere geldiğini görmek içimizi acıtsa da geçmişi anıp geleceğe umutla bakabiliriz belki de.Bu takım neler başarabileceğini gösterdi bizlere, o yüzden tekrardan neden olmasın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder