8 Ağustos 2010

LORIK CANA(The ULTIMATE HARDMAN)



Geçen sezon başında, tüm Galatasaraylılar'ın efsane kadro olarak adlandırdığı takımın sezon sonu hüsranının üç sebebini önceki yazılarımızda anlatmıştık. Defansla forvetin arasındaki mesafeyi 65-70 metreye uzatan ortasahalarımızdan, teknik heyet ve yönetim de bıkmış ki(taraftar olarak biz zaten tükendik)ilk transfer olarak Lorik Cana'yı gördük.



Cana'nın takıma en büyük katkısı Fiziği-Gücü-Sertliği olucaktır.AraştırMAYAN basının Cana hakkındaki ilk görüşleri, sıradan ve yaratıcılığı olmayan bir transfer. Bir DEFANSİF orta saha oyuncusu için bunu söylemek ayıptır.Barca ve Real bile yaratıcı olmayan bir DMC ile sahaya çıkıyorlar. Lorik Cana iki sene öncesine kadar Arsenel'a ciddi ciddi transferi düşünülen ve Wenger'in yorum yaptığı(Tek yorum yaptığı Türk Oyuncu Arda Turan) bir oyuncudur. İngiltere'de lakabı ULTIMATE HARD MAN, Eric Gerets'in savaşa çıkacak olrsam ilk onu alırım sözleri ve Fransa'da taraftarların açtığı "Savaşın Çocukları Savaşçı Olur" pankartı, savaşçılığının ve azminin göstergeleridir. İstatiklere bakarsak, geçen sezon 55 faulle İngiltere Ligi'nin en fazla faul yapan 20. oyuncusu ve 10 sarı kartla 2.sırada kendisi. 6 faulden biri sarı kart. Benim bu iki istatistikten çıkan yorumum, takımın faule ihtiyacı varsa, CANA acımaz.

Bu yazıyı yazarken, Spormax'de geçen seneki MANU&SUNDERLAND maçına rastladım ve sonuna kadar izledim maçı. Maç sonu istatistiklere bakınca; 29 pas, 26 başarılı 3 başarısız. 26 başarılı pasın sadece 4'ü geriye(bizimkilere göre inanılmaz) ve bunların sadece biri rakip orta sahadan kendi orta sahasına.(Ayhan ve Mustafa Sarp'ın kulakları çınlasın, 85. dakika, maç berabere,orta sahadan umarsızca kaleciye top atarlar)Takım hızlı oynamak istiyorsa, Cana tek pas çakar.

Marsilya'da ve Sunderland'de kaptanlık yaptı. İngiltere'ye gidiceksin, Arnavut ve Müslüman olucaksın, ilk sezonda da seni kaptan yapıcaklar.Bu adamı eleştirmek için S. Yula olmak lazım. Steve Bruce'un sözü her şeyi anlatıyor: Anybody who's watch Cana will understand why I have made him CAPTAIN. Takıma ruh, cesaret ve heyecan lazım olursa, Cana vaazını verir.

Bizim yazarların yorumlarına bakarsak, yurt dışından gelen futbolcu baştacı yapılıyor, Barış ve Mustafa Sarp yabancı olsa, kimse Cana'nın yüzüne bakmaz vb. Bu adam Arjantinli, Brezilyalı değil, Arnavut. Geldiği yere ne ülke lobisiyle, ne şansıyla gelmiştir. Kazıya kazıya gelmiştir. Ayrıca Lorik Cana'yı Bucaspor maçında değil, Beşiktaş ve Fener maçlarında izleyin.

Not: Baros'un öcünü alsa alsa Cana alır...


1 yorum:

  1. Gerçekten başarılı analiz olmuş, tebrikler

    Benim inanmadığım Cana'nın şu anki ortasahada yapacağı etkinin Mehmet Topal'ın biraz üstünde olacağı yönünde, o yüzden TAKVİYE şart!

    YanıtlaSil