22 Ağustos 2010

Maç Öncesi: GALATASARAY - Bursaspor

Ligin 2.haftasında geçen sezonun şampiyonu ile karşılaşıyoruz. Geçen sezon gol dahi atamadığımız (1-0, 0-0) Bursaspor karşısında ne yazikki mutlak favori, olarak çıkmıyoruz maça.

 MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY
Aykut (Ufuk), Ali Turan-Neill-Servet-Hakan Balta,Mustafa Sarp-Ayhan-Barış,Arda-Kewell-Baros

BURSASPOR
İvankov,Ali Tandoğan-Ömer-Stepanov-Vederson,Volkan-Ergiç-Hüseyin Çimşir-Ozan İpek,Nunez-Sercan

Geçen sezon 1 B, 1 M almış olsak da; son 10 lig maçında üstünlüğümüz göze çarpıyor.
...........O.....G....M....B....A.....Y
GS.......20...12....4....4...38....16
Bur......20....4....12...4...16....38

Bugüne kadar yapılan 82 karşılaşmadan 43 galibiyet çıkartırken 18 mağlubiyet alıp 21 kere berabere kalmışız. ASY'de 19 senedir yenilmediğimiz Bursaspor'a karşı sahamızda 31 kere üstünlük sağlarken 3 kere yenilip 7 kere berabere kalmışız.

Bu akşam işimiz hiç kolay değil. Rakip hızlı oyuncularıyla açık futbolu başarıyla oynayan, geçen sezonki kadrosunu yerinde takviyelerle güçlendirmiş bir ekip. Fizik olarak Bursaspor'un çok gerisindeyiz ve bunun üzerine daha 3 gün önce zorlu bir 90 dakikadan çıktık ama bu maçtaki en önemli etken bana göre savaşmak, formanın gerekliliğini yerine getirmek. Haftaiçi taraftarı karşısına alan takım mücadele gücünü ortaya koyarsa taraftarla beraber bu maçı alır düşüncesindeyim.


Biz beklerimiz hücuma çıkamamasından şikayetçiyiz, Bursaspor'dan gayet şikayetçi olabilir beklerinin defansif yönlerinden. Kewell, Arda, Serdar ile kanatlardan ceza sahasını zorlarsak pozisyonlar hatta penaltı çıkarabileceğimize inanıyorum. Ortasahamızın fizik olarak maçın ortalarında oyundan düşecektir Bursa karşısında, bu sürece kadar bir şekilde golü bulmamız gerek. İlk yarı gol bulamazsak maçın zora gireceğini tahmin etmek çok da zor olmasa gerek.

Ali Sami Yen stadındaki son sezonun ilk lig maçı. Güzel başlamak ümidiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder