26 Ağustos 2010

Karpaty Lviv - Galatasaray (Maç Öncesi)

Sezon başından gibi her şeyin ters gitmesi yetmezmiş gibi Ukrayna'ya Elano ve Kewell olmadan geldi Galatasaray. İlk maçtan önce yazdığım analizinden farklı olarak, bu maçta hem deplasmanda oynayacağız hem de ilk maça oranla daha zayıf bir kadro ile mücadele edeceğiz.

Bu sefer geriye düşsek de takımı motive edecek ateşlemeye çalışacak bir Kewell yok kadroda. Bir kaç maçtır durgun olan Kaptan Arda'ya bu maçta çok görev düşüyor. Artık kimin ne dediğini bırakıp, takımın kaptanı olduğunu hatırlaması ve omuzlarındaki yükün farkına varıp ona göre davranması lazım. Taraftarın bu maç için ondan başka umudu yok. Gerçekçi düşünürsek takımın nasıl oynayacağı tamamen onun performansıyla doğru orantılı gelişecek.



Gelelim rakip takıma. İlk maçta kendilerine güvenleri yerine geldi. Bu maça skorun verdiği avantajla çıkacaklar. Ama bu avantajlarını dezavantaja çevirmek de yine Galatasaray'ın elinde. Bir önceki turdaki gibi bulduğumuz fırsatları mutlaka gole dönüştürmemiz lazım. İnternette yapılan yorumlara göre Karpaty bizim ligimizdeki Eskişehirspor tarzında bir takım. Muhtemelen maça defansif başlayacaklar. Bu sene iyi yaptığımız tek şey olan maça hızlı ve baskılı başlamayı yine bu maçta da uygulayıp erken bir golle rakibin dengesini bozabilirsek, oyun avantajını ele geçirebiliriz. İlk maçta gördüğümüz üzere kontra ataklara da dikkat etmemiz lazım.

Bu maç yönetim, teknik heyet ve futbolcular için çok önemli. Avrupa Ligi'ne kalmak en azından bazı şeylerin rayına oturması açısından çok önemli. Ayrıca yapılacak transferlere de etkisini unutmamak lazım.

Umarım Ukrayna'ya giden her futbolcumuzda Galatasaray'ın bir oyunucusu olduğu bilinci en azından bu maçta kaybolmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder